Hegymászó és Természetjáró Szakosztály

Klubnap: mInden kedden 18:00 - 21:00
Helye: 1078. Budapest kerület István utca 29.
Elérhetőség: upmhegy@gmail.com

A VII. kerület, István utca 29-ben találnunk helyet és itt már az első naptól kezdve tagi összefogással igazi otthont kapott a szakosztály. Ennek eredménye, hogy heti két alkalommal kedd és csütörtöki napon 18-20 óra között előadások, vetítések, oktatások, tanfolyamok, találkozók, rendezvények zajlanak.
A taglétszám mára elérte a 40 főt. Hazai és külföldi túrákon, versenyeken veszünk részt nagy sikerrel. Érmeket, kupát és elismerést érünk el.
Elértük, hogy egyre elismertebbek legyünk. A sportban fiatalítottunk, és létrehoztuk a Teljesítménytúrázók Szakcsoportját, és már alakulóban van a nagycsaládos és ifjúsági csoport.
A vezetőségben képzett túravezetők tevékenykednek. A sífutás és sísport is népszerű részévé vált a tevékenységünknek
Aki szeretne egészséges, sportos életet élni egy jó baráti társaságban, kellemesen időt tölteni keresse meg szakosztályunkat. Szeretettel várjuk.

         

A Természetjáró Szakosztály az egyesület alapítása után elsőként alakult meg Pribil Károly vezetésével. A szakosztályok összetételének következtében inkább csak bizonyos rétegek részére szervezett túrákat. A fiatalabb korosztálynak más típusú, a természettel összefüggő tevékenységi formák kialakítását tervezte és szervezte. Közel 20 éve alakult meg az Erzsébetvárosi SE. Hegymászó Szakosztály Straub József vezetésével.
A Budapesti Természetbarát Szövetség Hegymászó Bizottság oktatásában tevékenyen részt vett a tagság Straub Józsi vezetésével, így a taglétszám évről-évre nőtt. Ebben az időszakban aktív sportélet folyt az erzsébetvárosi Százház utcai klubban. Előadások, klubestek, a tornacsarnokban felállított mászó falon edzések voltak.  A szabadtéri mobilmászófal elkészültével - időjárástól függetlenül - a falmászás rendszeressé vált, népszerű lett.
Straub József vezetésével elindultak a hegymászó túrák Grossvenediger és Mont-Blanc csúcsaira.  Sajnos 2002 márciusában gyors lefolyású betegség után Straub Józsi végleg befejezte földi pályafutását.  Nagy terve, hogy a Kaukázusban meghódított 6 csúcs megmászása után a hetediket is megmássza, és így a Hópárduc címet első magyarként megszerezze sajnos már nem sikerült. A Himalájába 2 szer jutott 7 ezer méter fölé, és remélte, hogy harmadszorra elsőként állhat a csúcson.  Straub József halála után Udvarnagyi Miklós szakosztályvezető helyettes vette át a szakosztály vezetését, és próbálta egyben tartani a csapatot.
A Százház utcai sportcsarnok megszűnése után évekig változó helyeken megtartott rendezvények, megbeszélések, programok voltak.


2018. október 06.   FSZK - Gyalogos Túraverseny

Helyszín: Budapest, XVI.ker. Naplás tó.
A verseny 5 km távon történik, 4 versenyző nevezhet egy csapatban. A csapat tagjai között 3 fő 18. életévét betöltött férfinek és egy hölgynek kell szerepelni. 
Nevezni 2018.október 2-ig lehet a szakosztályvezetőnél.
Részleteket csütörtökön megbeszéljük.


2018. 09. 27. KLUBNAP
A nyári szünet utáni első klubnap.
A programon két születésnapot is ünneplünk kis köszöntéssel, beszélgetéssel, zenével, tánccal. Akinek a közelmúltban volt név- vagy születésnapja és szeretné velünk közösen ünnepelni jelezze, és csatlakozzon.
Batyus est lesz, az ünnepeltek kis koccintással is várnak. 

2018. augusztus 20. 10:00 FŐZŐVERSENY

Honvéd Sporthorgász Egyesület telephelye
XXII.kerület Háros út 3.
kiírás, részletek

2018. 07. 01. TRAKTOR találkozó
2018. július 1-én Vasárnap lesz a XIII. Traktor Találkozó a solymári sportpályán, ahol egyik sporttársunk Pehatsek Ferenc is traktorba ül, és indul a versenyen.
A versenyt nevezhetjük "oldtraktor" bemutatónak is.
A program reggel 9 órakor indul a "Traktorszenteléssel" a solymári Templom térről 9 órakor. Akinek kedve van megnézni az érdekes, izgalmas traktoros felvonulást, versenyt és játékokat, szeretettel várjuk.
meghívó

Veres Péter klubtagunk teljesítette a 

KINIZSI 100 Gyalogos Teljesítménytúrát

Gratulálunk!!


2018.06.16. BTSSZ találkozó
Szépjuhászné turistapihenő és játszótér
 
meghívó      túratérkép: Nagy Hárs-hegyÖrökerdő

2018. május - júniusi túraprogramok

LETÖLTÉS


Szeretettel meghívunk vidám nőnapi köszöntésre.
2018. március 8. csütörtök 19 órakor
helyszín: Budapest, VII. ker. István utca 29.
kiírás

2018. február 17-én 19 órától tánctanfolyam!

Várjom a visszajelzést: Áldott Magdi   + 36 70 397 8631
helyszín: Budapest, VII. ker. István utca 29.

2018. január 25-én 19 órától folytatódik a tánctanfolyam!

helyszín: Budapest, VII. ker. István utca 29.
tánctanár: Zentai László

A sízés története

előadás időpontja: 2018. január 23. kedd 19 ÓRA
helyszín: Budapest, VII. ker. István utca 29.
előadó: Szőcs Ernő
Vetítéssel, beszélgetéssel egybekötött formában szeretnénk megismertetni a síelni kedvelőket, honnan és miért indult el a sízés, és milyen fejlődéssel, felszereléssel jutott el napjainkig